ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ/ΙΘΑΚΗΣ: Νέο "στραβοπάτημα" για τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς - Σε απόσταση αναπνοής ο Παλληξουριακός PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 17:57

ΠαλληξουριακόςΙσόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς, κόντρα στα Ομαλά, στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο στο Ενωσιακό γήπεδο των Φαρακλάτων, και ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το συγκρότημα του Δημήτρη Κουζινού, παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας (κατακτώντας και τον άτυπο τίτλο του «Πρωταθλητή χειμώνα»), με «βραχεία» κεφαλή, όμως, από το δεύτερο Παλληξουριακό (22β. έναντι 21β.).

Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, με τα Ομαλά να παρουσιάζουν και πάλι το γνωστό αγωνιστικό τους πάθος, εντός γηπέδου, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός, παίζοντας με αρκετές ελλείψεις, λόγω τραυματισμών, έπαιξε πιο συντηρητικά, κατάφερε να προηγηθεί με τη λήξη του Α’ ημιχρόνου, όμως τελικά αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας, παρά το γεγονός πως από το 70’ και μετά οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες (και για πολύ λίγα λεπτά με εννέα). Επίσης, χαρακτηριστικές ήταν και οι δυνατές μονομαχίες, κυρίως στο χώρο του κέντρου, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία ευνοούσε και ο βρεγμένος αγωνιστικός χώρος (το ματς έγινε υπό βροχή).

«Όλα τα λεφτά» στο Α’ ημίχρονο, ήταν το γκολ του Μάκη Κανάκη, με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στο 45’, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με 1-0. Στα πρώτα 20 λεπτά, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες, με τους Μπάμπη-Γιάννη και Κοσμάτο, ενώ στο 6’ και στο 21’ αντίστοιχα, οι Γεωργόπουλος και Κανάκης δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν κάποιο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα.

Στα αξιοσημείωτα των πρώτων 45 λεπτών, ήταν η αποχώρηση του Φραγκίσκου Κοσμίδη, λόγω τραυματισμού (αγωνίστηκε με πρόβλημα ο έμπειρος μέσος) στο 15’, με τον Κώστα Κωνσταντάκη να τον αντικαθιστά, ενώ στο 55’ εκτός αγώνα τέθηκε και ο Δούρος (πρόβλημα στους προσαγωγούς), τη θέση του οποίου πήρε ο νεαρός Tanushaj.

Στο Β’ ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο, χωρίς, πάντως, να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 78’, με όμορφη γυριστή κεφαλιά από μακριά ο Γεωργόπουλος έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια του Ιβάν Αρτούρ, ενώ στο 82’ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους, με κοντινό πλασέ του Χρίστο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καραϊσκου).

Μάλιστα, τα Ομαλά θα μπορούσαν να προηγηθούν, όταν στο 85’ ο Κοσμάτος βρέθηκε τετ α τετ με τον Καραϊσκο, αλλά με μια σωτήρια επέμβαση ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κράτησε το 1-1. Ίδιο σκηνικό και στις καθυστερήσεις (κι ενώ τα Ομαλά αγωνιζόντουσαν με 9 παίκτες), με τον Καραϊσκο ν’ αποκρούει με τα πόδια ένα σουτ του Κοσμάτου από πλάγια θέση, εντός περιοχής.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Μολφέτας, ο οποίος απέβαλλε στο 70’ τον Τιμ. Τούρλα και στο 90’ τον Ιβ. Αρτούρ από την ομάδα των Ομαλών, με Βοηθούς Διαιτητές τους κ.κ. Γρουζή και Πύρρο. Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή, από πλευράς Ολυμπιακού, αντίκρυσαν οι Θαν. Τούρλας, Κανάκης και Tanushaj.

Ομαλά (Άκ. Τσιμάρας): Ιβάν Αρτούρ, Ταβιανάτος (70’ Ciko), Αμπτουάλ-Γκαζάρ, Πρέντζας, Παγουλάτος, Χρίστο, Μπάμπης-Γιάννης, Τιμ. Τούρλας, Doko (82’ Τσακαρισιάνος), Κοσμάτος, Παπαδάτος (87’ Τζιβράς).

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς (Δ. Κουζινός): Καραϊσκος, Δούρος (55’ Tanushaj), Θαν. Τούρλας, Λουλούδας, Κανάκης, Μπαζάρογλου, Κοσμίδης (15’ Κωνσταντάκης), Χαλιώτης, Ζάβαλης, Γεωργόπουλος, Μαρκαντωνάτος.

Δηλώσεις για τον αγώνα έκαναν ο προπονητής του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς, Δημήτρης Κουζινός, καθώς και οι Ηλίας Κοσμάτος, Μάκης Κανάκης και Μάκης Χαλιώτης.

Δ.Κ.: «Το παιχνίδι με τα Ομαλά ήταν όπως το περιμέναμε, δυνατό, κόντρα σε μία καλή ομάδα. Είχαμε αρκετές ελλείψεις, ενώ προέκυψαν και δύο τραυματισμοί μέσα στο ματς, που αποδυνάμωσαν πολύ την ομάδα μας, και δεν είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουμε να κρατηθούμε πιο καλά μέσα στο παιχνίδι. Ένα καλό ματς, δυνατό, όπου το μόνο που έχω να πω είναι πως πολλές φορές άφησαν το επικίνδυνο παιχνίδι, το αντιαθλητικό, να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν 2-3 παιδιά από μας να χτυπήσουν άσχημα. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι γνωστοί και φίλοι μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το που αγωνίζονται, και κινδυνεύσαμε να χτυπήσουμε σοβαρά. Η ομάδα τώρα θα ξεκουραστεί, κι είναι καλό για μας που υπάρχει η διακοπή του Πρωταθλήματος, καθώς είχαμε αρκετούς τραυματίες, που θα έχουν την ευκαιρία ν’ αποθεραπευτούν και πιστεύω ότι θα μπούμε πιο δυνατοί στο Β’ γύρο, τη νέα χρονιά, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει φυσικά και η επιστροφή των τραυματιών».

Ηλ.Κ.: «Πιστεύω ότι έπρεπε να το κερδίσουμε το παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στο πάθος, ενώ είχαμε και αρκετές ευκαιρίες. Στόχος των Ομαλών είναι η είσοδος στην τετράδα και κατ’ επέκταση η ομάδα να κάνει μια αξιοπρεπή παρουσία στο φετινό Πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και μία πολύ καλή αγωνιστική εικόνα».

Μ.Κ.: «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώθηκε ο Α’ γύρος και θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε, όμως, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα των Ομαλών αποδείχτηκε πολύ δυνατή και αξιόμαχη. Τουλάχιστον κρατάμε την πρωτιά στη βαθμολογία, έστω και με τη σημερινή διαφορά, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας κρατήσει σ’ ετοιμότητα, ενόψει του Β’ γύρου. Βέβαια, για να μπορέσουμε να επανακτήσουμε τη διαφορά που είχαμε, θα πρέπει να δείξουμε και την απαιτούμενη σοβαρότητα μέσα στο γήπεδο, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία των επτά πρώτων αγωνιστικών. Μας στοίχισε πολύ ο τραυματισμός του Κοσμίδη που αν δεν αποχωρούσε πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πάντως, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με στόχο να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας».

Μ.Χ.: «Δεν ήμασταν πολύ καλοί, δεν “κλείσαμε” καλά την χρονιά, κι ενώ είχαμε μια καλή προσπάθεια και είχαμε φύγει μπροστά, τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί, για να επανέλθουμε στις επιτυχίες. Το ματς κρίθηκε στο γεγονός πως ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ με 1-0, πάθαμε ότι και στο ματς με την Εικοσιμία, δεν εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός πως οι αντίπαλοί μας έμειναν με δέκα παίκτες, και κάπως έτσι έγινε το 1-1. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους, με υγεία, και για μας μένουν εννέα τελικοί, κι έπειτα θα κάνουμε ταμείο στο τέλος».

- Οι προπονήσεις του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς θα συνεχιστούν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, έως τις 24 Δεκεμβρίου.

- Μετά το τέλος του Α’ γύρου (9 αγωνιστικές), ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, με 22β. έναντι 21β. του δεύτερου Παλληξουριακού.

Φώτης Τσιλιμιδός 

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής ο Παλληξουριακός σε ένα μέτριο ως πρός το θέαμα παιχνίδι επιβλήθηκε της συμπολίτισας Ανωγής στο τοπικό ντέρμπι της Παλικής με σκορ 3-1. Λίγες οι φάσεις σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, το γήπεδο πάει από το κακό στό χειρότερο και ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο 20λεπτο μεταξύ 60΄- 80΄, που οι φιλοξενούμενοι, τυπικά, με δύο γκολ του Μοσχονά 75΄, 78΄ έκαναν το 0-3 και εκεί τέλειωσαν  όλα.

Ο Παλληξουριακός είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Αναλυτή στο 2΄. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ που κακώς σήκωσε ο β΄βοηθός κ Καλαφάτης. Ο πολύ καλός διαιτητής κ Λουκέρης σωστά κατακύρωσε το γκολ αφού ο Πρεντάνος που ήταν εκτεθειμένος δεν επηρέαζε την φάση.

Στο 85΄με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, βοηθούντος και του δυνατού αέρα, ο Δημητρίου μείωσε σε 1-3. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Τσιούκας, Αναλυτής, Αντωνάτος Η. και από τους νικητές οι Μοσχονάς, Μαρκάτος Σωκ.,  Μαρκάτος Σ., Λυκούδης, Λυμπερόπουλος με τους υπόλοιπους να μην πιάνουν καλή απόδοση.

Πρέπει να σημειώσουμε οτι ο Παλληξουριακός 3 μέρες πρίν είχε αγωνιστεί με τον Παγκεφαληνιακό γιά το Κύπελο, νίκησε με 3-1. Δηλώσεις μετά το παιχνίδι έκανε ο προπονητής του Παλληξουριακού κ Χαρίτος.

ΑΝΩΓΗ  (Ανδρίτσης Μ):  Λογαράς, Αναλυτής,Τσιούκας, Ζαφειράτος, Κουρούκλης (88΄Κοντογιαννάτος), Αντωνάτος Γ., Αντωνάτος Η., Κράντης (55΄Δημητρίου), Γιακουμάτος, Μοσχονάς Π., Κοσμάτος

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ (Αραβαντινός, Χαρίτος): Μαρκαντωνάτος, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Μαυροειδής, Παπαιωάνου, Πρεντάνος Χ., (77΄Καμηνάρης), Πρεντάνος Δ., Μοσχονάς Γ., Λυμπερόπουλος, Μπελεζάκης, Μαρκάτος Σ. ( 80΄ Λαδάς Ι.)
 
Χαρίτος Χρήστος: Με το τέλος του πρώτου γύρου μπορούμε να κάνουμε απολογισμό. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, είναι 2η στην βαθμολογία, κακώς κατά την γνώμη μου διότι μας έκλεψαν την νίκη με τον Ολυμπιακό στο Αργοστόλι, βρίσκεται στους 4 του κυπέλου και έχει σημειώσει 10 νίκες σε 12 επίσημα παιχνίδια. Είχα ζητήσει υπομονή διότι είμαστε μια νέα ομάδα και με την πάροδο του χρόνου θα βελτιωνόμαστε. Όμως οι πολοί τραυματισμοί με πιο σοβαρό εκείνον του Σπύρου Παπαδάτου, κόστησαν. Ελπίζω μετά τη διακοπή να γυρίσουν κάποιοι τραυματίες και να έχουμε ένα πολύ καλύτερο 2ο γύρο αφού μας ευνοεί και το πρόγραμμα. Μέσα τους Ολυμπιακό, Εικοσιμία, και εκτός τα Ομαλά που νομίζω οτι θα είναι και η τετράδα των μπαράζ. Εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές ,Υγεία, και ευτυχισμένο το 2010.

 

 

 

 

 

 

 


Προβολές: 329

Σχόλια (0)

Γράψε σχόλιο

μικρότερο | μεγαλύτερο

busy
 
Untitled Document